Aktivitetskalender

«  
  »
M T W T F S S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 

Bloggen til Gretha Aarseth Nordbøe

Quo vadis?

Skrevet av Gretha Aarseth ... 11/11/2015 - 13:55

Det er lenge siden jeg har benyttet meg av muligheten for å blogge inne på denne siden.

Vi har vært gjennom en periode i Kystgruppen der vi startet med Reinert som leder, fortsatte med Steinar, så kom Per Helge og til slutt har vi hatt Reinert igjen.

Fra 1.1. 16 vil Steinar på nytt styre skuta, mens Per Helge inntar nestledervervet.

Perioden  vi har vært igjennom har vært spennende, og det har skjedd mye - blant annet,takket være omstillingsprosjektet NYN.

Dette tilførte regionen gode virkemidler og kompetanse på prosjektarbeid, og ikke minst ble resultatet mange nye arbeidsplasser.

Vi leser i dag at Nærøy og Vikna næringsforeninger skal slås sammen, og vi vet at arbeidet med kommunereform og ny struktur står høyt hos alle de tre kommunene.

NYN har levert  oss Strategisk Næringsplan 2015-2025, og den er en viktig rettesnor når nye veier skal gås opp.

Grågåseplogen.....

Skrevet av Gretha Aarseth ... 09/09/2011 - 11:13

Grågåseplogen..

I dag kjente jeg at tårene nesten tok meg.
Da jeg kjørte på jobb i dag tidlig, fra hytta på Mellom Vikna og mot Rørvik  fikk jeg se noe som tvang meg til å innse at sommeren er på hell!
Været var aldeles fortreffelig -  klart, blå himmel og speilblank sjø, men mot den blå himmelen så jeg at grågåsa ordnet plogen sin, og den  pekte GARANTERT mot sør…
Enten vi vil eller ikke er sommeren 2011 historie og vi må forberede oss på høst og vinter.
Jeg startet øyeblikkelig med å tenke tilbake – hva har vi gjort?
Konklusjonen var klar: En flott sommer med godt vær ( Nord Trøndelag hadde landets beste sommer i år), men en sommer med store, stygge overskrifter, klare for  historiebøkene.
Sommeren da terror og elendighet ble en del av nyhetsbildet på vår fredelige lille plett på kloden.
Sommeren som kanskje endret vårt syn på demokrati og evnen til å stå sammen.

Er dette global oppvarming?

Skrevet av Gretha Aarseth ... 29/03/2011 - 10:08

I de siste årene har jeg trodd at vi står overfor store endringer i kilmaet vårt.Jeg har vært full av dårlig samvittighet for forurensende utslipp fra en gammel Volvo, og bruk av sprayflasker med drivgass i min tidligere jobb som frisør.Og ikke minst for at jeg noen få ganger i året setter meg på et fly for enten å oppleve en storby i Europa, eller for rett og slett forflytte meg fra A til B noe fortere enn Volvo`n klarer.

Samvittigheten min tar nesten på seg all skyda for trusselen om høyere temperaturer, smeltende polis og nedbørsfattige, tørre, varme sommermåneder.....

Dette har forskere med mange ganger summen av mine vekttall forsøkt å prente inn gjennom informasjonskanaler og annen kommunikasjon.

På grunn av alle farene vi har utsatt klimaet for trodde jeg  at vinteren heretter skulle vare sånn ca fra 23. - 29.desember og bikinien måtte hentes fram sånn ca 15 april..

Må ærlig innrømme at jeg trekker noe av forskningen i tvil...